Un exemple paradigmàtic de democràcia directa: SUÏSSA
Per molts és sabut que Suïssa és un cas paradigmàtic de democràcia directa (o, per a ser més precís, de democràcia semidirecta). Tot i això, la realitat és que el règim polític suís, potser pel fet que és pràcticament únic al món, no és conegut amb la suficient profunditat.
És per això que ens sembla molt interessant intentar subsanar aquest dèficit publicant al blog una sèrie de documents que el donin a conèixer. I més encara tenint en compte una sèrie de característiques estructurals que fan de Suïssa un país similar a Catalunya. La distribució de la població, per exemple. Tot hi haver-hi cantons superpoblats (el de Zuric supera amb escreix el milió d’habitants) i altres amb una població similar a la del Solsonès, el sistema polític suïs ha assolit un equilibri entre els paràmetres representació proporcional de la població vs representació territorial que a Catalunya no hem estat capaços d’aconseguir i que, entre altres conseqüències, ha comportat que després de 30 anys encara no haguem estat capaços de dotar-nos d’una llei electoral pròpia.
Iniciem aquesta publicació de documents sobre el règim polític suïs amb un que pretén donar una informació genèrica sobre el mateix.