Vés al contingut

Preguntes més freqüents

1- Quina serà la pregunta?

Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?

2- Com es votarà?

Mitjançant vot secret (3 opcions possibles : SI – NO – EN BLANC) dipositat a l’interior d’un sobre homologat. Aquest vot es dipositarà a l’interior d’una urna després de que els membres de la mesa hagin comprovat el dret a votar de cada elector que vulgui exercir el seu dret.

3- Qui podrà votar?

Totes les persones empadronades a Solsona, sigui quina sigui la seva nacionalitat, que en data 13 de desembre del 2009 hagin complert 16 anys.

4- Com s’acreditarà la identitat i edat dels electors?

Exhibint a la mesa electoral l’original d’algun dels següents documents:

· Document Nacional d’Identitat.
· Carnet de Conduir.
· Passaport.
· Targeta de residència

Són els documents que segons la normativa vigent acrediten la identitat de les persones, malgrat que estiguin caducats.

Els document hauran de ser els originals, (per tant, no seran vàlides les fotocòpies ni d’altres sistemes de còpia).

5- Com s’acreditarà el lloc on s’està empadronat?

– Si l’adreça que consta en el document identificatori és del municipi de Solsona, queda acreditada.

– Si hi consta una adreça en un altre municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un document emès per les administracions públiques, de data posterior a la del document identificatori, que acrediti legalment la residència: certificat d’empadronament, targeta sanitària, declaració de renda, etc.
La seva enumeració exhaustiva, així com el procediment per a obtenir gratuïtament el certificat d’empadronament, es farà properament.

6- On s’haurà d’anar a votar?

Hi haurà un únic Col·legi electoral amb diverses meses.  Aquest col·legi estarà situat davant del casal de Cultura i Joventut. A l’Avinguda Cardenal Tarancón, número 18.

7- Quin serà l’horari de votació?

El mateix que el de tots els processos electorals, és a dir, de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.

8- Es podrà votar per correu?

Sí. Així mateix hi haurà una oficina de VOT ANTICIPAT

9- Com ho he de fer per votar per correu?

Cal que els qui desitgin votar per correu es posin en contacte amb la Comissió Organitzadora per a rebre informació al respecte.

10 – On i quan es podrà anticipadament?

Tots aquells que el dia 13 de desembre sigueu fora de Solsona, podreu emetre també el vostre vot ja que hem ober un local per al vot anticipat.

Aquesta oficina està situada al carrer Castell núm. 45 (a la cantonada amb el carrer Sant Isidre, al costat del Garric-Garrac). Romandrà obert des del dissabte 5 de desembre al dissabte 12 desembre de les 17:30 a les 19:30, i també, de les 10:30 a les 13:00 hores, el divendres 11 de desembre.

Per a poder votar anticipadament es necessiten els mateixos requisits i la mateixa documentació que el 13-D

11- Com es garantirà que un elector no vota dues vegades?

Cada mesa disposarà d’un ordinador connectat amb xarxa en el qual registrarà el DNI del votant. Aquesta dada quedarà registrada en una base de dades única que, mitjançant un aplicatiu informàtic, bloquejarà la possibilitat de que una persona pugui tornar a votar di ja ho ha fet?

12- Com es garantirà que una persona que ha votat a Solsona no pugui tornar a votar en un altre lloc on també se celebri la consulta (bé aquell mateix dia, ve en una altra tanda de consultes posteriors?

Tots els Col·legis electorals que hagin obert el 13 de desembre o que obrin en dates posteriors estaran connectats permanentment a l’esmentada base de dades de DNI. Qui intenti votar per segona vegada emprant el mateix DNI veurà bloquejat aquest segon intent.

13- Com es garatirà el tot el procés electoral?

Es crearà una Comissió Electoral i de Control el reglament de la qual estipularà la seva composició i funcions. Aquest reglament, així com la composició d’aquesta comissió, es donarà a conèixer properament.

14- Hi podrà haver interventors?

Els partits polítics legalment constituïts podran sol·licitar a la dita Comissió Electoral  I de Control que acrediti com a tals la persona o persones que els mateixos partits proposin.

15- La Comissió organitzadora de la consulta farà campanya per alguna de les tres opcions?

Rotundament, NO. La Comissió Organitzadora de la consulta està radicalment convençuda que ha de mantenir la més estricta neutralitat i, en conseqüència, només farà campanya per a difondre la celebració de la consulta i incentivar la participació de tots els solsonins i solsonines.

16- Quedarà alguna constància de qui haurà votat ?

NO. Només s’anotarà el núm del DNI però no el nom. El núm del DNI s’anotaran per escrit en unes graelles que seran destruïdes públicament per la Comissió Electoral en el mateix Col·legi Electoral un cop acabat l’escrutini.

El núm del DNI també s’entrarà en un ordinador que estarà connectat en xarxa amb tots els Colegis Electorals de Catalunya. El núm del DNI entrat a l’ordinador, però, no serà enregistrat en cap base de dades sinó que en el mateix moment en que el núm del DNI hagi estat entrat a l’ordinador, aquest serà transformat en un codi alfanumèric de 9 dígits i és aquest codi,generat de manera automàtica i aleatòria, el que serà entregistrat en una base de dades on hi constaran els codis de tots els votants de Catalunya.

10 comentaris leave one →
 1. Montserrat permalink
  Novembre 19, 2009 2:34 pm

  Quin règim jurídic controla aquesta votació, en termes legals , és computable el vot de menors i qui les gestionarà les dades dels votants i què se’n faran?

  • Novembre 20, 2009 12:09 am

   Hola, Montserrat,

   Des d’un punt de vista jurídic la consulta és una activitat organitzada per una entitat (l’associació Volem decidir) i, en conseqüència, la normativa jurídica a la qual està subjecta és la que regula qualsevol activitat organitzada per una associació legalment constituida. En síntesis, i per posar un exemple entenedor, la mateixa normativa que regula un concert que se celebri en un recinte tancat.

   És computable el vot de menors?

   Sí; és computable i serà computat com un vot més com tots els que s’emetin durant la jornada del 13-D.

   Intueixo, però, que la teva pregunta potser va en el sentit de si és legal o legítim demanar o permetre que un menor expressi la seva opinió. Contestaria aquesta pregunta amb una altra: és legal o legítim fer una enquesta a un menor d’edat? La legalitat crec que es inqüestionable; la legitimitat crec que rau en el fet que s’informi que la mostra abasta persones majors de 15 anys , cosa que és evident que en aquest cas és així.

   Qui gestionarà les dades dels votants?
   Les úniques dades que es recabaran dels votants seran el seu nom i cognoms i el núm del seu document identificador (DNI, etc). Es crearà una Comissió de Garanties Electorals (està prevista que es constitueixi aquesta propera setmana i tan bon punt quedi constituïda, es farà pública la composició dels seus membres) que vetllarà per tal de garantir que tot el procés s’ha realitzat complint el reglament que l’esmentada comissió haurà aprovat. Serà aquesta mateixa comissió qui, un cop acabat l’escrutini i redactades les corresponents actes, s’encarregarà de destruir (públicament i en el mateix Col·legi electoral) les llistes de votants que s’hauran anat confeccionant durant la jornada única i exclusivament per tal d’evitar que cap persona pugui votar més d’una vegada.

 2. Manel Viladrich Mujal permalink
  Novembre 26, 2009 5:23 pm

  Com a resident a El Pi de St. Just, no podre votar? encara que la activitat laboral sigui a Solsona ciutat?

  • Novembre 26, 2009 6:07 pm

   Si al teu DNI hi consta que resideixes a Solsona, podries votar a Solsona el dia 13-D.
   Si al teu DNI hi consta un altre municipi de residència, només podries votar a Solsona si a l’anar a votar presentessis un certificar de padró emès per l’Ajuntament de Solsona (situació que es donaria si t’haguessis empadronat a Solsona amb posterioritat a la última renovació del DNI).

   En conseqüència, si estàs empadronat a Olius, només podries votar si Olius organitza la consulta en una de les futures tongades de votacions (una o dues més) que està previst que es realitzin.

   A dia d’avui al Solsonès, a més de Solsona i Clariana de Cardener on es podrà votar el 13 -D, està previst que es podrà votar a Sant Llorenç de Morunys, Guixers, La Coma i la Pedra, Castellar de la Ribera i Pinell de Solsonès, però la llista de ben segur que augmentarà d’aquí a la propera consulta. Esperem que Olius sigui un d’aquests municipis que s’afegeixi a la llista.

   Joan Viladrich
   Portaveu de Volem decidir.

 3. judit permalink
  Novembre 27, 2009 8:23 am

  El dia de la votació no hi podré assistir, em podeu donar informació sobre com ho temin que fer per votar per correu?

  • Joan Viladrich permalink*
   Novembre 28, 2009 9:34 pm

   Hola, Judit.
   Ja t’he enviat la informació que demanes al teu correu @
   Salutacions

 4. albert permalink
  Novembre 29, 2009 7:33 pm

  El dia de la votació no hi podré ser. Em podeu enviar informació per votar vía correu? gràcies.

 5. Carme permalink
  Desembre 12, 2009 8:39 pm

  Em podríeu dir com he de votar per correu? m’ha sortit un imprevist i no podré ser.hi. Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: